Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2013

"Κ. Π. Καβάφης Επάγγελμα Ποιητής" στο 16ο Λύκειο Αθηνών

Το Θε.αμ.α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) στο πλαίσιο του «Έτους Καβάφη 2013» - υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού - παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής», βασισμένη σε δραματοποίηση κειμένων και πεζών ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Βασίλη Οικονόμου, στις 16 Νοεμβρίου 2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 16ου Λυκείου Αθηνών (Πανόρμου & Λαρίσης – είσοδος από Πανόρμου δίπλα στο Μετρό) και ώρα 20:30

Είσοδος Δωρεάν.

«Aπό την Φαντασίαν έως εις το Xαρτί. Eίναι δύσκολον πέρασμα, είναι επικίνδυνος θάλασσα. H απόστασις φαίνεται μικρά κατά πρώτην όψιν, και εν τοσούτω πόσον μακρόν ταξίδι είναι, και πόσον επιζήμιον ενίοτε δια τα πλοία τα οποία το επιχειρούν».
Τα πλοία (Πεζό Ποίημα)
Το έτος 2013 έχει ανακηρυχθεί ¨Έτος Καβάφη¨ και στην προσπάθειά μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στον «οικουμενικό» ποιητή, δημιουργήσαμε ένα θεατρικό έργο που αναδεικνύει τόσο την αυτοαναφορική σχέση που έχει ο ίδιος με την ποιητική τέχνη όσο και τη διορατικότητά του. Οκτώ δραματικοί μονόλογοι, οι οποίοι περιπλέκονται σε θεατρικό τοπίο, προτείνονται ως έμμεση λύση για την κρίση των ηθών και των αξιών με εργαλεία την πρόσληψη του αναγνώστη / θεατή  και τη διακειμενικότητα. Τα κείμενα/ ποιήματα που θ’ ακουστούν είναι: Aι σκέψεις ενός γέροντος καλλιτέχνου, Το Σύνταγμα της Ηδονής, Έρωτος Άκουσμα, Κρυμμένα, Ο Δεκέμβρης του 1903, Το Πιόνι, ¨Βυζαντινός Άρχων, εξόριστος, στιχουργών¨ , Το Mετέπειτα, Η Διακοπή, Τρώες,  Εκόμισα εις την Τέχνη, Η Πόλις, Ιθάκη (καθώς και δύο  «καβαφικά»  ποιήματα του Γ. Ρίτσου). 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου, Μουσική σύνθεση: Σοφία Σεφεριάδη, Κοστούμια: Βάσω Καλεντέρογλου - Σοφία Σταυρακάκη, Ειδική βοηθός - Φροντιστής: Έφη Τούμπα, Φωτισμοί: Μιχαέλα Κωνσταντέλλου. 
Διανομή: Κ. Π. Καβάφης: Πάνος Ζουρνατζίδης
 Χαρίκλεια Φωτιάδη - Καβάφη (μητέρα ποιητή): Σοφία Σταυρακάκη
Ιθάκη: Χριστίνα Τούμπα
 Γιάννης Ρίτσος:  Βασίλης Οικονόμου
«Το Σύνταγμα της Ηδονής» (Ιερόδουλες του 1900): 
Μαρίνα Μπεσίρη, Γεωργία Βιδάκη, Μαρία Μουρελάτου
 Ναύτης: Γιώργος Ηλιάκης. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: