Παρασκευή, Ιουλίου 11, 2014

«Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» από το Θε.αμ.α. στη Νέα Μάκρη στις 10 Αυγούστου

                                              

Μια μάχη θα γίνει για την…καρέκλα. «Θα πολεμούσες ποτέ για χάρη της; Μπορείς να σκεφτείς τίποτε πιο παράλογο απ’ αυτό;». Το «Θε.αμ.α.» (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό έργο (1958) του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα  Edward Albee, «Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story) σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου της Νέας Μάκρης, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:00. 
  Σχέσεις εξουσίας. Πήτερ και Τζέρυ. Οι άνδρες αυτοί ανταμώνονται σ' ένα «παγκάκι» στο Central Park της Νέας Υόρκης. Ο Τζέρυ έχει μια αυταρχική συμπεριφορά και στόχο έχει να καθηλώσει και να υποδουλώσει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Πήτερ. Δύο διαφορετικά και αυθύπαρκτα πρόσωπα, δρουν και αλληλεπιδρούν σε ένα πλαίσιο «βιτρίνας», στην εικόνα που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους και για τους άλλους. Η ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.», με θεοκεντρική προσέγγιση προσπαθεί να αναδείξει την διεκδίκηση δικαιωμάτων και εξουσιών από τα άτομα με Αναπηρία μετεγγράφοντας σκηνοθετικά το παγκάκι σε αναπηρικό αμαξίδιο με τη συμβολική προέκταση του σε… «καρέκλα». Μια μάχη με έπαθλο το δικαίωμα…
Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου, μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου, βοηθός σκηνοθέτις: Σοφία Σταυρακάκη, φωτισμοί: Χρήστος Νταλίπης / Μιχαέλα Κωνσταντέλλου, μουσική επιμέλεια: Σοφία Σεφεριάδου, ειδική βοηθός: Βασιλική Μιάμη. Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης: Μιχάλης Ταμπούκας, Πάνος Ζουρνατζίδης., Μαρία Μουρελάτου, Μαρίνα Μπεσίρη, Κερίμ Ιμάμ, Γιώργος Ηλιάκης, Χριστίνα Τούμπα, Βασίλης Οικονόμου, Έφη Τούμπα.
Εισιτήριο: 10€. Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, Συνταξιούχοι): 6€. Δωρεάν για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: